Bushcraft events


In onze moderne maatschappij is er vaak niet veel meer te merken van de voeling met de natuur. Veel mensen willen de afstand tussen mens en natuur echter weer verkleinen of de kinderen met andere ogen er naar laten kijken.
Onze bushcraft tocht is een goede manier om hier mee kennis te maken.
Het gebied rondom Norrboda/ons kamp, is uitermate geschikt voor het doen van bushcraft tochten.
Het boslandschap wordt afgewisseld door meren en beekjes en biedt mooie vergezichten. Je kunt hier een verscheidenheid aan planten aantreffen. In de herfst is het een goede locatie voor het zoeken van paddestoelen waarmee je heerlijke gerechten kunt bereiden.
Het thema voor de bushcraft tocht is genieten van de natuur en het opmerken van flora en fauna.
Bushcraft is een combinatie van gedrag, kennis en vaardigheden om comfortabel en met simpele middelen te (over)leven in de wildernis. Een wildernis zoals die onder andere nog te vinden is in Scandinavië.

Onze bushcraft tocht is voor de avontuurlijke wandelaar en trekker, natuurliefhebber of ter educatie voor uw kinderen.
Tijdens onze bushcraft tocht bespreken we alle belangrijke aspecten van het leven in de natuur. Hierbij moet u denken aan overlevingsnavigatie, overlevingstechnieken, survivalpsychologie, redding en evacuatietechnieken en ehbo, deze aspecten zullen wij tijdens de tocht met u bespreken en een paar zullen we met u in de praktijk laten zien.
Wat zeker niet mag ontbreken is het maken van vuur. We kunnen vuur op verschillende manieren maken en gaan een paar met u bespreken en uitproberen. Met een kampvuur voel je je meteen thuis, het verwamt je, je kookt er je koffie op of bereidt er je maaltijd op en je kunt er uren in staren zonder dat het je verveelt.
Tevens kunnen we een shelter maken met behulp van een kapmes. Ligt er voldoende  sneeuw dan maken we daar ook gebruik van.
Schoon drinkwater is heel belangrijk als je er alleen voor staat, je wilt immers niet ziek worden in de wildernis. Wij laten u zien hoe u veilig water kan drinken.
Verder kunnen we nog knoop- en touwtechnieken met u bespreken.
Het kapmes is het belangrijkste gereedschap om mee te nemen als je de wouden in trekt. Een goed scherp kapmes verschaft je brandhout en stammen voor je onderkomen en je bed. Voor het maken van een hoop andere bruikbare voorwerpen is een mes noodzakelijk. Het kapmes in combinatie met een goed mes zijn eigenlijk al het gereedschap dat nodig is voor het leven in het noordelijke woud.
Tijdens onze bushcraft tocht zullen we uitgebreid op deze zaken in gaan. Het doel is om je bekend te maken met de diverse materialen en om je diverse vaardigheden aan te leren.
Je leert gebruik te maken van de natuurlijke bronnen die de natuur je biedt maar het belangrijkste is gebruik te maken van je eigen creativiteit.

 
  • educative aktiviteit in overweldigende natuur
  • Ook voor de kinderen 
  • kans op het spotten van dieren 
  • Kampvuur 
  • Voor info en boeking neem contact met ons op.