Activiteiten

Hieronder ziet u de activiteiten zoals wij die u aan kunnen bieden.
Onze activiteiten vinden plaats in het Siljangebied en wij hebben ons outdoorbedrijf Bushcraftevents gevestigd in Norrboda. Ons bedrijf is voortgekomen uit de liefde die wij hebben voor de natuur en het enthousiasme om dat met anderen te delen
Dit is een fantastische reisbestemming voor de outdoor- en survivor liefhebber, de aktieve vakantieganger en de natuurliefhebber.

In de bossen rondom Norrboda, kun je tal van wilde dieren spotten. Zo leven hier nog nertsen, bevers, wolven, elanden, herten en lynxen. Ook komen hier nog beren voor in het wild.
Hiernaast ziet u de activiteiten zoals wij die u aan kunnen bieden.
We hebben een verscheidenheid aan mogelijkheden voor de actieve vakantieganger.
Uitgangspunt is dat de activiteiten ook voor kinderen toegankelijk moet zijn.
Tijdens de tochten word u begeleid door een gids en/of een GPS handheld zodat verdwalen uitgesloten is.
Mocht u verschillende activiteiten willen combineren of uw eigen draai er aan willen geven, dan kunt u dat natuurlijk met ons bespreken.
Wij hopen u te mogen ontmoeten op een van onze tochten door een heel mooi stukje Zweden.Eland safari

Een geweldige ervaring om eens mee te maken. Bij deze tocht gaan we op zoek naar een van de grootste dieren die in het wild voorkomen in Scandinavië, de eland. U gaat per 4x4 de wildernis in met een gids die de beste plekken weet te vinden.Tevens komt u tijdens deze tocht langs enkele plaatsen waar bevers bivakkeren. Ook zullen daar even stoppen en hun werk even bewonderen. Er is een korte rustpauze ingepland met koffie.

 • Voor het hele gezin
 • Offroad rijden
 • Max. 6 personen
 • Duur ± 2 uur
 • Wij rijden een Nissan patrol
 • Voor info en boeking neem contact met ons op.

Kano tochten.

We hebben speciaal voor u twee dagtochten uitgezet in het Siljangebied.

Deze tochten brengen u op plekken waar u anders nooit zou komen. U ervaart optimaal de rust en de stilte van de natuur. Rond lunchtijd komt u met de kano aan in ons tijdelijk kamp, waar wij voor u op zweedse wijze een lunch voor u bereiden zodat u met nieuwe energie uw tocht kunt voortzetten. En natuurlijk mag het kampvuur niet ontbreken.

Tocht 1 begint bij Norrbodastrand en brengt u via Oresjön naar Skattungen. U kanoot met de stroom mee. Op het eindpunt van de tocht, Skattungbyn, wordt u teruggebracht naar Norrboda

Tocht 2 begint in Norrboda, waar u vertrekt per 4x4 naar Dalstuga. Dit is een rit van ongeveer 35 minuten. In Dalstuga begint uw kanotocht op het grote meer Amungen. Deze tocht brengt u door een gebied waar u niemand tegen zult komen. Dit is de natuur in haar zuiverste vorm. De tocht eindigt in Dalfors.

Ook is het mogelijk de nacht door te brengen op één van de vele eilanden die het gebied rijk is. Wij verzorgen graag de overnachting voor u en natuurlijk laten we brandhout achter zodat u ‘savonds een kampvuur kunt maken.

Tevens is het mogelijk om een tocht zelf samen te stellen b.v. wilde rivier, kanoën en mountainbike of meerdagse tochten.

 • Tocht 1 ± 20 km. Tocht 2 ± 30 km
 • Voor het hele gezin
 • Ervaar de stilte
 • Aktief buiten zijn
 • Backup
 • Max 16 volwassenen
 • incl. gps geotracki


Offroad expedities   

Deze trip is echt iets voor de mannen en jongens. We gaan met een landrover een paar mooie off roads tracks rijden.Bij deze trip zult u niet zo snel elanden zien, aangezien het er net even wat ruigeraan toe gaat dan in de elandsafari rittocht.Wel komt u natuurlijk weer op de mooiste plekken en kunt u genieten van magnifiekever gezichten.

Onderweg zullen we even een korte rustpauze in lassen voor het nuttigen van een vers kopje koffie bereid op het kampvuur.Indien u in het bezit van een 4x4 is het ook mogelijk te volgen met eigen auto.


ATV quad Safari

Deze trip is echt iets voor de mannen en jongens. We gaan met Quad's, of buggy's een paar mooie off roads tracks rijden. Bij deze trip zult u niet zo snel elanden zien, aangezien het er net even wat ruiger aan toe gaat dan in de elandsafari rittocht. Wel komt u natuurlijk weer op de mooiste plekken en kunt u genieten van magnifieke ver gezichten. Onderweg zullen we even een korte rustpauze in lassen voor het nuttigen van een vers kopje koffie bereid op het kampvuur.

- Bel voor meer infromatie!!


Mountainbike tochten

Een geweldige aktiviteit voor iedereen die graag buiten wil zijn. Speciaal voor u hebben we prachtige routes uitgezet, door een geweldig stuk natuur in het Siljangebied.U volgt de route met behulp van een gps handheld zodat u nooit kunt verdwalen in geval van nood altijd uw lokatie kunt doorgeven. We beginnen de tocht met koffie/thee en vervolgens vertrekt u op één van onze routes. Rond lunchtijd komt u aan bij ons kamp onderweg, alwaar we gaan lunchen bij het kampvuur. In de middag vervolgt u uw tocht en kunt u in alle rust genieten van de natuur. We sluiten af met koffie of thee bij het kampvuur.

Ook is het mogelijk de nacht door te brengen in de natuur. Wij weten de mooiste plekjes in de regio en kunnen voor de overnachting verzorgen (met slaapgelegenheid en maaltijd) Natuurlijk leveren wij het hout voor het kampvuur, zodat u er ‘savonds warmpjes bij zit.

- Voor info en boeking neem contact met ons op.


Wandeltochten op Siljansleden.

De wandelroute rond het Siljan meer is ongeveer 340 km lang en volgt voor een groot gedeelte de oude route die de boeren lang geleden aflegden met hun vee om bij de graslanden en hun zomerboerderij te komen. De route brengt u door een magnifiek landschap met bergen van over de 400 meter boven zeeniveau. De vele kleine meren en beekjes zijn een mooie afwisseling in het boslandschap. Het water geeft een mooie gelegenheid om te vissen en te zwemmen en soms zult u wilde dieren treffen die naar het water komen. Beweeg voorzichtig en geniet van de ontmoeting!

Wegwijzers en oranje markeringen op de bomen maken het gemakkelijk de route te volgen. Onderweg treft u windshelters en hutten aan, waar u vrij gebruik van mag maken. In de hutten kunt u een kampvuur maken en overnachten. Het gebied is woest en het is noodzakelijk om goed uitgerust op pad te gaan.

Het is mogelijk om een deel van Siljansleden te wandelen. Siljansleden begint achter ons dus u kunt hier beginnen met u wandeltocht. Wij kunnen u dan op een afgesproken plaats weer ophalen.

Wij kunnen u ondersteunen met het vervoeren van uw bagage, het verzorgen van de overnachting en de maaltijden ter plekke. Tevens zijn wij back-up voor het geval dat!

• Alleen op pad met de zekerheid van back-up • U wandelt niet met onnodig veel bagage • Haal en breng vervoer

• Vrij gebruik route kaart en gps handheld


Motorboot en of vistochten


Verhuur Linder 440 fishing motorboot met buitenboord motor

Voor de echte visser is het natuurlijk volop genieten in Zweden.  Het Siljan gebied is bij uitstek geschikt voor het maken van een vistocht op een van de vele meren. Uw vangst zal niet lang op zich laten wachten.

Het is heel ontspannend om een beetje rond te dobberen op het grote Siljan meer en te genieten van de omgeving. De meren in en rondom het Siljan gebied zijn rijk aan vele soorten vissen. Grote snoeken, baarzen en snoekbaarzen bevinden zich meestal in brak water.

In de rivieren en beken komen forel en zalm voor maar ook snoek, baars en witvis. Er komen in Zweden wel 37 vissoorten zijn, en u maken een grote kans om bijna overal in het land een baars, een voorn of een karper te vangen. Mocht u een keertje vanuit een motorboot willen vissen dan heeft u nu de mogelijkheid die bij ons te huren. Ook is het mogelijk dat er een gids met u mee gaat en wij verzorgen dan de lunch tussen de middag op Zweedse wijze.

En wij weten uit ervaring dat ook als u onverhoeds geen vis mocht vangen, u in ieder geval een onvergetelijke dag op het water/ijs heeft doorgebracht.


- Voor info en boeking neem contact met ons op.
Strand

Op nog geen kilometer afstand van de stuga vind u een prachtig zandstrand met grill mogelijkheid en zwemsteiger.
Hier hebben we ook een klein bootje liggen waar u vrij gebruik van kunt maken. Leuk voor de kinderen.
Hier kunt u in alle rust een dag doorbrengen terwijl de kinderen zich vermaken aan de waterkant